PANIKA ZBOG KORONAVIRUSA Policajci na granici vratili bus zbog četiri sumnjiva putnika: ‘Sve je izgledalo kao parodija’

12. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska PANIKA ZBOG KORONAVIRUSA Policajci na granici vratili bus zbog četiri sumnjiva putnika: ‘Sve je izgledalo kao parodija’

Ilustracija/Foto: Davor Javorović/PIXSELL


Panika zbog koronavirusa proširila se ne samo Hrvatskom, već cijelim svijetom, no “kod kuće” jako dobro možemo svjedočiti svemu što ona izaziva. Najbolji primjer je svjedočanstvo putnika koji su se jučer poslijepodne vraćali iz Beča pa na graničnom prijelazu Macelj doživjeli neugodno iskustvo, pišu vijesti.hr.

– Putovali smo Flixbusom i u njemu su bila četiri državljana Singapura, s urednim papirima jer normalno su ušli u Sloveniju i normalno su proslijeđeni prema Hrvatskoj. Ali, kad smo došli na Macelj, uslijedila je panika od strane policajaca – kazao je jedan od putnika zaustavljenih na granici.

Dodao je kako im nisu htjeli reći što se događa nego su ih čuli kako viču pa povezali detalje.

– Liječnica zadužena za pregled putnika zatvorila se u svoju “kućicu” i nije željela izaći nego je preko prozora komunicirala s policijom, a oni pak nisu dobro znali engleski pa je to izgledalo kao parodija. Liječnica je vikala da ih (Singapurce, op.a.) šalju natrag, oni su odbijali i pokazivali uredne papire – prepričao je putnik.

Kako je rekao, apsurdno je što im je vikala da će sami morati platiti karantenu ako uđu u zemlju. I tek kad im je policija to objasnila, Singapurci su odustali od ulaska u Hrvatsku.

– Ostali smo u čudu kad su odbili prepratiti ih slovenskim kolegama, umjesto toga su vozaču naredili da se okrene i vrati put Beča sa Singapurcima unutra “jer ih nije ni trebao pustiti u autobus”, a mi svi smo morali izaći van. Nismo dobili informacije dolazi li novi autobus po nas, kad dolazi, ništa. Nisu nas pustili ni u čekaonu, stajali smo vani i gotovo dva sata nismo imali pojma što se događa, dok nije stigao novi autobus. Na svako pitanje bezobrazno bi nas policija tjerala od sebe, a blizu liječnice nam nisu dozvolili, pa nismo mogli saznati idemo li možda i mi u karantenu ili što već – kazao je.

Facebook Comments