Otvorena spomen-soba 151. Samoborske brigade

16. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Otvorena spomen-soba 151. Samoborske brigade

Jurica Galoić/PIXSELL


Otvorena je spomen-soba 151. Samoborske brigade. Svečanosti u Samoboru, upriličenoj jučer, prisustvovali su uz ostale i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

„Ova spomen-soba je trajni podsjetnik na žrtvu koju je podnio hrvatski narod, ona je podsjetnik na odvažne i hrabre ljude, na domoljube koji su bili spremni žrtvovati svoje živote za slobodu koju danas imamo. Ona je i usmjerenje, svjetionik i putokaz mladim naraštajima. Kada im bude teško, kada pred sobom imaju izazove i neizvjesnosti neka se sjete da sloboda koju danas imamo nije darovana, već je krvlju plaćena“, rekao je ministar Medved. U ime Zagrebačke županije prisutna je bila pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

„Ovakve spomen-sobe su na putu pronalaženja djelotvornih načina kako sačuvati spomen na ljude i njihova djela, a istovremeno na tim uspomenama graditi nove i uspješne generacije hrvatskih građana“, rekla je pročelnica Čuljak.

Spomen-soba 151. Samoborske brigade uređena je u jednom od objekata bivše vojarne Taborec.

Facebook Comments