[VIDEO] Otvorena nova Angio sala u KBC Sestre milosrdnice

29. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Hrvatska [VIDEO] Otvorena nova Angio sala u KBC Sestre milosrdnice

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL


Ministri Pavić i Kujundžić u utorak su svečano otvorili novu Angio salu u KBC-u Sestre milosrdnice, u Klinickom zavodu za dijagnosticku i intervencijsku radiologiju.

Nova angio sala KBC-a Sestre milosrdnice osigurana je u okviru Projekta Proširena Grupa 1 – Opremanje dnevnih bolnica /dnevnih kirurgija vrijednog oko 172 milijuna kuna, a kojim će se kupiti 5 uređaja angio sale DSA/digitalne za intervencijske radiološke procedure za potrebe zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Čestitajući KBC-u Sestre milosrdnice na novom uređaju ministar Pavić istaknuo je da je do sada ugovoreno više od milijardu i 700 milijuna kuna za zdravstvene projekte od alociranih milijardu kuna što pokazuje da Hrvatska dobro koristi europske fondove za zdravstvo.  Ministar je poručio da europski fondovi mijenjaju Hrvatsku jer osiguravaju bolje zdravstvene usluge za naše građane što pokazuju i angio sale koje su u upotrebi.

Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić kazao je da je ova angio sala samo jedan u nizu malih koraka, u pozitivnom smislu, koje je ova Vlada napravila u tri godine mandata te nadodao da otvaranje ove angio sale, uz sale u Zagrebu i Rijeci te Osijeku koja će biti uskoro otvorena, svrstava Hrvatsku uz najrazvijenije zemlje u svijetu u tom području medicine.

prigorski.hr

Facebook Comments