Otvoren Dan karijera na Sveučilištu u Zagrebu, studenti razgovaraju s poslodavcima

14. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Otvoren Dan karijera na Sveučilištu u Zagrebu, studenti razgovaraju s poslodavcima

PIXSELL


Dan karijera na Sveučilištu u Zagrebu, kojoj je cilj povezivanju studenata s predstavnicima tržišta rada kako bi se informirali o praktičnim znanjima u vezi zaposlenja, otvoren je u četvrtak u Zagrebu u Studentskom centru. Događanje zajednički organiziraju studentska udruga BEST Zagreb, Stablo znanja Studentskoga centra i Ured za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu.

U dva dijela programa studenti će kroz šest predavanja dobiti savjete kako ideju pretvoriti u uspješan posao i upustiti se u poduzetništvo, upute za razvoj karijere, doznati o potrebama tržišta rada i slično.

Treći dio programa posvećen je praktičnim petominutnim razgovorima za posao studenata s poslodavcima. Poslodavci iz desetak tvrtki koje su postavile svoje štandove u predvorju SC-a, postavit će kandidatima niz pitanja koje smatraju važnima u postupku odabira potencijalnoga budućega zaposlenika.

Predviđeno je da tijekom dana Dan karijera posjeti rektor zagrebačkog Sveučilišta, Damir Boras. (Hina)