Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak je jednoglasno, bez rasprave podržalo početak obnašanja mandata SDP-ova Domagoja Price kao zamjenu za Rajka Ostojića koji je prije mjesec dana zamrznuo zastupnički mandat do lokalnih izbora u svibnju.

Predsjednik MIP-a Robert Jankovics potvrdio je da je prijedlog SDP-a prošao bez rasprave te da će se o njemu plenarno raspravljati u utorak, dok će se vjerojatno glasati u srijedu, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Domagoj Prica dolazi iz Sesveta, 2. izborne jedinice, a na listi je bio na 14. mjestu. Osvojio je 1033 preferencijalnih glasova, odnosno 2,48% liste.

Ostojić je 6. listopada mandat stavio u mirovanje do završetka lokalnih izbora, a u kratkom pismu stranačkom vodstvu napisao je da Peđa Grbin nije bio kandidat kojeg je priželjkivao na čelu SDP-a kao što ni on nije bio njegov za potpredsjednika Sabora. Dodao je i da je tim činom želio otvoriti mogućnost dolaska u Sabora nekog od kolegica/kolega koji će za osam mjeseci ići na lokalne izbore.

Stavljanjem mandata u mirovanje Ostojić je automatski prestao biti i potpredsjednik Sabora, a na njegovo mjesto izabrana je Sabina Glasovac. (Hina)