Onemogućeni posjeti u domovima za starije osobe u jednoj županiji

17. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Onemogućeni posjeti u domovima za starije osobe u jednoj županiji


Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije u subotu je odlučio da se do daljnjega neće dozvoljavati posjeti u domovima za starije osobe kao ni izlazak izvan okućnica domova korisnika.

Izlazak će se omogućavati samo u iznimnim situacijama poput neodgodivih zdravstvenih pregleda. Također, u iznimnim situacijama će se omogućiti i posjeti. Županijski stožer vodio se pri ovoj odluci pogoršanom epidemiološkom situacijom u nekim županijama i susjednim državama odakle često korisnici domova primaju posjete, priopćeno je.

Stožer civilne zaštite PGŽ je temeljem stabilne epidemiološke situacije na području Kvarnera i Gorskog kotara ocijenio da se nastava u obrazovnim institucijama može nastaviti po dosadašnjem modelu, u školama. U slučaju da tri dana za redom na području PGŽ bude više od 50 novozaraženih dnevno, ovaj stožer će uputiti prijedlog Nacionalnom stožeru za uvođenje on-line nastave za učenike viših razreda osnovne i učenike srednje škole.

Županijski stožer je također utvrdio da na području županije zasad nema potrebe za angažiranjem sekundarnih i tercijarnih bolničkih kapaciteta, poput dvorana. No, navodi se iz Stožera, poduzet će se sve potrebne pripremne radnje za osiguranje dodatnih kapaciteta, ako za tim bude potrebe.

(Hina)