­čÄŽ Oko 150 po┼żrtvovnih volontera posadilo 3000 sadnica

7. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska ­čÄŽ Oko 150 po┼żrtvovnih volontera posadilo 3000 sadnica


U Gornjem Sitnom u subotu je nastavljena tre─ça ovogodi┼ínja akcija po┼íumljavanja u sklopu kampanje┬áBoranka┬á– najve─çe volonterske akcije po┼íumljavanja po┼żari┼íta Dalmacije u kojoj je sudjelovalo oko 150 volontera koji su posadili tri tisu─çe sadnica.

Akcija se odr┼żala u organizaciji Saveza izvi─Ĺa─Źa Hrvatske, te u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim ┼íumama, a posa─Ĺen je hrast crnika, ─Źempres, pinjol, primorski i crni bor u sadnicama i sjemenu.

Poslovni direktor Dan ┼ápicer je za Hinu rekao da su ove subote u akciji po┼íumljavanja sudjelovali izvi─Ĺa─Źi iz Splitskog skautskog zbora, volonteri Hrvatske gorske slu┼żbe spa┼íavanja, studenti i profesori Kineziolo┼íkog fakulteta u Splitu, ─Źlanovi HPD Mosor i Planinarskog kluba Split, kao i petnaestak Amerikanaca i Australaca koji ┼żive u Hrvatskoj, te drugi gra─Ĺani.

“Splitski su izvi─Ĺa─Źi tako radno proslavili 100 godina skautizma u svom gradu koji ba┼í pada na dana┼ínji dan. To je jedan od najstarijih skautskih organizacija na ovom dijelu Europe”, kazao je ┼ápicer.

Volontere su do Mosora, odnosno Gornjeg Sitnog besplatno prevozili gradski autobusi koji su ih u 13.30 sati nakon završene akcije vratili u Split.

(Hina)

Facebook Comments