Ljubitelji poezije mogli su večeras birati između dva pjesnička druženja ponešto različitog ugođaja. Još uvijek aktualni CultureShock festival večeras je u Klubu kulture predstavio zanimljivu pjesničku figuru mlađe generacije, Marka Tomaša.

Pomalo intrigantnog naslova, tribina ‘Bulevar narodne revolucije’ jednako je zbunjujuća kao i biografija pjesnika, rođenog u Ljubljani, a kojega svojataju nacionalna pjesništva Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Angažiran u tematici, često se dotiče i političkih tema, a pored pjesama piše eseje, kritike, te političke, pa čak i sportske komentare. Uvodničarka ove zanimljive pjesničke večeri bila je Sonja Mrnjavčić.

pjesnickapjesnicka4pjesnicka1pjesnicka3pjesnicka2pjesnicka5
Više u intimnom domaćem, zavičajnom ugođaju bilo je druženje sa križevačkim pjesnikom Josipom Petrlićem Pjerom pod naslovom ‘Odškrinuti snovi’. Pjer je čitao ponešto od svojih starijih i novih stihova, a posebnu je pažnju privuklo čitanje njegovih pjesničkih minijaturica koje su s hrvatskog originala prepjevane na francuski. Za ugodnu interpretaciju francuskih prepjeva pobrinula se Anna Lisa Gasperini, a na kraju se za glazbeni ugođaj na gitari pobrinuo Siniša Beljak.

pjesnicka6pjesnicka9pjesnicka7pjesnicka8pjesnicka11pjesnicka12

Zdenko Balog/prigorski.hr