ODRŽAN DUEL PLENKOVIĆ – KOVAČ Plenković: Kovač je želio biti prvi na listi za Europski parlament // Kovač: Plenković je napravio krš i lom u stranci i izgubio vjerodostojnost

14. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska ODRŽAN DUEL PLENKOVIĆ – KOVAČ Plenković: Kovač je želio biti prvi na listi za Europski parlament // Kovač: Plenković je napravio krš i lom u stranci i izgubio vjerodostojnost


Kandidati za predsjednika HDZ-a, Andrej Plenković i Miro Kovač, sudjelovali su večeras u RTL Duelu u središnjoj informativnoj emisiji RTL Danas.

Miro Kovač rekao je uvodno kako je Plenković izgubio vjerodostojnost i da onaj tko gubi mora otići. -S gospodinom Plenkovićem otišli smo u izborne poraze i na europskim izborima smo ostvarili najslabiji rezultat. Krenuo je u lijevo i ima partnere gospođu Opačić, gospodina Čačića, Pupovca i izgubio je vjerodostojnost. Gospodin Plenković je blagoslovio korupciju i ne može biti na čelu borbe protiv korupcije. Jeste li vi mason? – upitao je Kovač Plenkovića.

Kovač je dodao kako je Plenković napravio krš i lom u stranci. – Plenković radi na principu kadija me tuži, kadija mi sudi. Plenković ima osobinu ljudima se rugati, rugao se i gospodinu Bernardiću, a na kraju ga je Bernardić na kraju nadigrao na izborima za Europski parlament – rekao je Kovač.

Plenković je istaknuo kako na nedjeljnim izborima očekuje pobjedu cijelog njegovog tima.

-Obećao sam da ćemo staviti u središte naše članice i članove i na Općem saboru je usvojen novi Statut 2018. godine. Pred članove idem s tri točke, a to su temeljne vrijednosti, državotvorstvo, domoljublje i narodnjaštvo, demokršćanstvo i univerzalne humanističke vrijednosti. Gospodin Kovač je bio dio one ekipe koja je raspustila svoju Vladu.

Gospodin Kovač i cijeli njegov tim su dizali ruke za proračun i za sve prijedloge Vlade. Kovač je želio biti prvi na listi za Europski parlament, isključivo prvi – rekao je Plenković i dodao kako vidi da je Kovač sklon snimkama, plaćanju u gotovini od 200 tisuća kuna i da je to njegov stil.

Kovač je rekao kako će donijeti zaključak da neće ići u nikakve koalicije sa SDP-om i lijevim strankama.

A Plenković je odgovorio kako “jeti” ne može biti njegov partner. – HDZ će surađivati sa srodnim političkim strankama i tako piše u Statutu HDZ-a – istaknuo je Plenković.

Facebook Comments