Obilna kiša prouzročila poplave na našičkom području

19. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Obilna kiša prouzročila poplave na našičkom području

foto: Facebook


Nevrijeme praćeno obilnom kišom pogodilo je poslijepodne našičko područje, a velika količina oborina i bujični potoci uzrokovali su poplave u nekoliko naselja, ali je situacija trenutačno pod nadzorom, doznaje se u osječkom područnom Centru 112.

Stanje je trenutačno pod nadzorom. U osječkom Centru 112 istaknuli su da su sve vatrogasne postrojbe s našičkoga područja na terenu, dosta snaga povučeno je i iz drugih gradova i općina svi čiste i ispumpavaju kanale i podrume.

Poplave na području Našica: U nekim mjestima voda je prodrla u kuće

Dubravka Petrić/PIXSELL

Vatrogasci i ostale službe saniraju sitauciju na području Martina, Donje Motičine, Feričanaca, a u Martinu je, na zahtjev vatrogasaca, oko 17 sati zatvorena lokalna prometnica, kako bi vatrogasne snage mogle neometano ispumpavati i čistiti kanale i podrume.

Iako je situacija trenutačno pod nadzorom u Centru 112 upozoravaju da je teško predvidjeti kako će biti tijekom noći, jer su moguća opasnost bujični potoci koji se slijevaju s Papuka i Krndije.

U osječkom područnom Centru 112 navode kako za sada nema dojava o ozlijeđenim građanima ili djelatnicima žurnih službi.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba izjavio je Hini da se voda polako povlači nakon što su prestale oborine. Istaknuo je da su štete nastale prije svega zbog ulaska vode u obiteljske kuće, a naknadno će se detaljno utvrditi.

“Aktivirali smo sve žurne službe, a najveću ulogu imali su našički vatrogasci iz javne profesionalne postrojbe. U roku od nekoliko sati pala je ogromna količina oborina, koju kanali nisu mogli primiti”, rekao je Kašuba dodavši kako je najkritičnija situacija bila je u naseljima Zoljan i Martin.

(Hina)

Facebook Comments