Novinarka Karolina Vidović Krišto novo pojačanje Domovinskog pokreta

27. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Novinarka Karolina Vidović Krišto novo pojačanje Domovinskog pokreta


Nezavisna kandidatkinja Karolina Vidović Krišto novo je pojačanje Domovinskog pokreta na parlamentarnim izborima, izvijestili su u srijedu iz Domovinskog pokreta.

Na predstojećim parlamentarnim izborima bit će na listi Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici.

– Uz Božju pomoć i vaše povjerenje borit ću se protiv korupcije, protiv institucionaliziranja pedofilije, za zaštitu djece, za istinu i za politiku integracije, dolaska i povratka Hrvata izvan Hrvatske. Nije dovoljno birati pametne i domoljubne zastupnike. Trebaju usto i iznad svega biti čestiti i hrabri – izjavila je Vidović Krišto.

Inače, riječ je o dugogodišnjoj novinarki i urednici HRT-a koja je 1998. bila najmlađa urednica vijesti u povijesti Hrvatske radiotelevizije kao i druga urednica središnjeg Dnevnika.

Gotovo 20 godina kasnije, 5. siječnja 2015. godine dobila je otkaz na Hrvatskoj radioteleviziji. Sadržajno je dobila otkaz zbog traženja da se izmijeni protuustavni Etički kodeks HRT-a koji je novinarima i kreativnom osoblju javne radiotelevizije priječio „isticati vjersku i bilo koju drugu pripadnost ili sklonost“ u privatnom životu, izvan radnog vremena.

U njezinu su obranu stali Sindikat slike i tona, Ogranak Hrvatskoga novinarskoga društva na HTV-u, Hrvatski helsinški odbor i mnogi drugi.

Sedam mjeseci kasnije sudskim je nalogom vraćena na posao, a prvostupanjska i drugostupanjska presuda potvrdile su kako je bila riječ o protuzakonitom otkazu. Etički kodeks naknadno je izmijenjen, Goran Radman napustio je mjesto glavnog ravnatelja HRT-a.

Svoju karijeru je nastavila kao urednica pojedinih emisija, kao politička komentatorica, te politička i medijska analitičarka.

Facebook Comments