Neke ribarnice rade, a neke ne: Vrijede li dvostruka mjerila ili pravila još nisu dovoljno jasna?

30. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Neke ribarnice rade, a neke ne: Vrijede li dvostruka mjerila ili pravila još nisu dovoljno jasna?


Nakon brze odluke o zatvaranju tržnice i ponovno one koja je stupila na snagu preko noći da se specijalizirane trgovine mogu ponovno otvoriti, ribari su se našli u problemima.

Neki mogu raditi kao na primjer oni u zatvorenim kioscima, a neki ne mogu poput onih na klupama. No, novinari RTL-a našli su i one koji rade na klupama. Vrijede li dvostruka mjerila ili pravila tko radi još nisu dovoljno jasna?

Trgovcima ribom koji prodaju s klupa u zajedničkoj ribarnici, vrata su u nedjelju ostala zatvorena.

”Ribarnice gdje postoje 7 punktova prema odluci stožera ostaje zatvorena, nismo otvarali neće biti otvoreno dok ne dođu upute”, izjavio je Stanko Gačić, voditelj Tržnica Zagreb.

Tako je bilo na Trešnjevci ali i na zagrebačkom Dolcu. Lokot na vratima. Pultovi prazni. No, zato na Kvatriću trgovci koji prodaju ribu u gotovo istim uvjetima, sa klupe, rade.

”Kako su nas zatvorili tako su nas i otvorili u jednom danu. Sad smo se organizirali da bilo što imamo. Došla je friška riba pa tko hoće može kupiti”, kazao je prodavač Mato Matić.

Ali uz stroge mjere. Djelatnik civilne zaštite brine da unutra bude najviše dvoje kupaca i da prije ulaska dezinficiraju ruke. No, kupaca nema kao prije.

Facebook Comments