“Naša djeca” žele izgraditi i opremiti kuću za petrinjsku podružnicu

5. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Hrvatska “Naša djeca” žele izgraditi i opremiti kuću za petrinjsku podružnicu

Foto: Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske


Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske i njihova petrinjska podružnica, zajedno sa prijateljima-partnerima, pokrenuli su inicijativu za izgradnju i opremanje kuće „Naša djeca“  jer je to društvo u razornom potresu ostalo bez prostora za rad.

Kroz tu akciju, petrinjsko Društvo “Naša djeca” želi pružiti prijeko potrebnu podršku djeci, mladima i obiteljima koji su ostali u Petrinji i žele ostati, “vjerujući u sadašnjoj i budućnost Petrinje”.

Iz Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske istaknuli su da Petrinja trenutno nema zadovoljavajuće sadržaje za djecu i obitelji niti razvijen sustav podrške za prevladavanje teške situacije.

Pružanjem tog prostora, popunili bismo popunili tu prazninu, ne samo materijalno, kroz multifunkcionalni objekt, već i simbolično i duhovno, stvarajući siguran prostor za igru, učenje, zabavu, podršku i odrastanje, naglasili su iz Saveza.

Pozvali su sve ljude dobre volje da zajedno izgrade i opreme kuću za djecu i mlade, a donacije se mogu uputiti na račun Društva “Naša djeca” Petrinja – Kuća “Naša djeca”.

(Hina)