Nansi Ivanišević objavila kandidaturu za splitsku gradonačelnicu

23. ožujka 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Nansi Ivanišević objavila kandidaturu za splitsku gradonačelnicu

Foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms


Nansi Ivanišević u utorak je i službeno objavila kandidaturu za splitsku gradonačelnicu kao nezavisna kandidatkinja koju podupire Domovinski pokret, istaknuvši da se u Splitu treba okrenuti čovjeku, a ne izgradnji monumentalnih zgrada.

“U Splitu najprije treba prepoznati njegov najveći potencijal, to jest okrenuti se prema čovjeku, a ne prema zgradama, asfaltu i ulicama. U zadnjih 20 godina Split se gradi, a ljudski duh uništava”, rekla je Ivanišević predstavljajući svoju kandidaturu. Naglasila je da Split ima velebne zgrade, sveučilište i hale, “a čovjeku ni traga”.

Istaknula je da je Split nevođeni grad gotovo 30 godina, da se svaki resorni odjel u Gradskoj upravi ponaša kao knjigovodstveni servis koji dijeli novce i na neki način ponižava sve genijalne ljude koji gradu već 30 godina donose sjajne projekte i rezultate.

To što je kandidaturu objavila kasnije od drugih kandidata obrazlaže porukom kako među drugim kandidatima nije primijetila da ima onih s političkim znanjem.

Među drugim kandidatima nema onih sa znanjem o politici

“Čekala sam na pojavu imena političara koje bih s guštom zaokružila i sama, osobe čiju ću sposobnost, znanje i osobni integritet bez zadrške prepoznati kao šansu da ovaj prelijepi grad izvuče iz blata u koji je zapao. Nisam naišla na ime koje bi me uvjerilo da ima znanja o politici koje je potrebno za budućnost Splita”, rekla je Ivanišević.

Navela je da je politika tvrdi zanat koji se uči, nije improvizacija, dobrota duše, ljepota tijela, a za sebe je rekla da ima političko znanje jer bila angažirana u politici, državnoj upravi i u prosvjeti.

“Split zaslužuje da ga povede onaj ili ona koji tvrde i osobnim primjerom dokazuju da je politika plemenita disciplina koja služi, a ne vlada, koja traži učenje i znanje, a ne spretnost, bahatost i pokvarenost”, poručila je Ivanišević.

Izašla iz HDZ-a, surađivala s Kerumom, sada za Domovinski pokret

Na pitanje zašto se sada odlučila za Domovinski pokret s obzirom da je ranije bila članica HDZ-a, a surađivala je i sa Željkom Kerumom, odgovorila je da je izašla iz HDZ-a, a s Kerumom surađivala šest mjeseci.

Sve ostalo vrijeme, ustvrdila je, bavi se stručnom politikom i pokušava steći znanja potrebita Hrvatskoj.

“Gospodin Kerum je bio legitimno izabran za gradonačelnika i rekao je da će se obratiti stručnjacima za ona područja koja on ne poznaje. Pozvao me da mu pomognem i odradila sam šest mjeseci”, kazala je Ivanišević.

(Hina)