Nalet obilne kiše potopio dio grada i okolna naselja

6. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Nalet obilne kiše potopio dio grada i okolna naselja

Ivica Galović/PIXSELL


Jako kišno nevrijeme pogodilo je oko 12,50 sati područje Požege i susjednih mjesta – Drškovci, Vidovci i Dervišaga, po kvadratnom metru palo je oko 60 litara kiše, a od 15,30 sati u prekidu je promet na željezničkoj pruzi koja povezuje Požegu i Pleternicu.

Zbog nevremena jedno je staračko domaćinstvo moralo biti evakuirano, a od 15,30 sati u prekidu je promet na željezničkoj pruzi koja povezuje Požegu i Pleternicu, a nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama u ovom nevremenu, potvrdio je Hini dežurni voditelj u Službi civilne zaštite Požega Zdenko Skalnik.

“Mnogo je poziva građana. U jednom trenutku bilo je i do 50 poziva na čekanju. S područja grada Požege nevremenom je najviše pogođeno područje ulice Jagodnjak, dok su Drškovci, Vidovci i Dervišaga u cijelosti zahvaćeni nevremenom”, izjavio je Sklanik.

Rekao je da se voda zadržava na cesti i u kućama. Skalnik je objasnio da su vatrogasci na terenu, te da se postepeno slaže sliku intervencija i situacije na terenu.

U saniranju šteta građanima na terenu pomažu pripadnici Javnih vatrogasnih postrojba Požege i Požeško-slavonske županije, te članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Gornji Emovci, Požega, Brestovac, Kaptol, Jakšić, Pleternica, Velika i Biškupci.

Na terenu interveniraju i ekipe policije, HEP-a, požeškoga Komunalca, koncesionari Hrvatskih voda i koncesionar održavanja županijskih cesta.

(Hina)

Facebook Comments