Prošlogodišnja akcija tate Roberta Mateša i tate Ivana Pokupca pod nazivom “Roditelj 24 sata, a ne 15 minuta” uskoro počinje opet. Naime, nakon što je povela otpor protiv tadašnjih famoznih 15 minuta posjeta dnevno stisnuti pritiskom medija i građana koji su ih zatrpavali mailovima, ravnatelji bolnica i domova su napravili ono što njihov nadređeni, ministar Beroš, nije; pustili bližnje k bolesnima i nemoćnima.

– Najavljivani epidemiološki pomor se, kao ni nakon Festivala Slobode, prosvjeda protiv “stožera”, ali i sprovoda partijskih velikana i stranačkih derneka – nije dogodio. No, iživljavanje nad djecom se nastavlja: izoliranje djece na temelju nepouzdanih PCR testova, prisiljavanje na nošenje maski pod nastavom, prijetnje obaveznim cijepljenjem eksperimentalnim cjepivima… Iako djeca čine manje od 2% broja oboljelih – poručuju Robert i Ivan.

Upravo stoga, dvojac u utorak (30. ožujka) dolaze pred Ministarstvo znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38) te će u 13 sati podignuti isti onaj šator u kojem su pred Dječjom bolnicom proveli pet dana!

Njihovi zahtjevi su isti:

  • da se (neustavni) “stožer” umjesto dnevnopolitičkih interesa počne držati znanstveno utvrđenih činjenica
  • da Ministarstvo UKINE nošenje maski za vrijeme nastave i dvotjednu samoizolaciju za djecu, a zaštiti ih od prijetnji prisilnim cijepljenjem i vršnjačkog korona-nasilja.
  • Pozivamo sve roditelje i medije da nas podrže u borbi za našu djecu!