U posljednja 24 sata epidemiolozi su potvrdili 34 nova slučaja zaraze na području Zadarske županije, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Jučer je testirano 280 uzoraka, u izolaciji su 794 osobe, a aktivni nadzor istekao za njih 9208. Među novozaraženima 25 ih je iz Zadra, dvije su osobe s otoka Vira te po jedna iz Nina, Gračaca, Poličnika, Povljane, Privlake, Škabrnje i Zemunika Donjeg.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 bolesnika, od kojih je jedan na resporatoru, a na Covid odjelu u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se deset pacijenata.

Policija je evidentirali tri kršenja samoizolacije.

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 482 obrađenih testova, danas je 99 novooboljelih osoba od Covid infekcije, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema izvješću iz splitskog KBC-a preminulo j e83-godišnji muškarac koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na Covid infekciju.

Među 99 novooboljelih, 43 osobe su iz Splita, deset iz Kaštela, po sedam iz Omiša i Solina, po pet iz Sinja i Dugog Rata, po tri iz Imotskog i Hrvaca, po dvije iz Vrgorca, Gradca, Okruga i Podstrane, te po jedna iz Hvara, Makarske, Starog Grada, Trilja, Podbablja, Podgore, Prološca i Sutivana.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 41 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 2137 osoba je u samoizolaciji.

U splitskom KBC-u na bolničkom liječenju je 77 Covid- pozitivnih osoba od kojih je devet na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 30 osoba je izliječeno, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Zaraženo je 19 osoba iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, četiri iz Blata, jedna iz Metkovića i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 16 osoba muškog spola te 20 ženskih osoba, a za njih 19 utvrđena je epidemiološka veza.

Od 30 izliječenih osoba njih 11 je iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, četiri iz Vela Luke, tri iz Župe dubrovačke i Kule Norinske te po jedna iz Stona, Smokvice i Opuzena.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 33, od kojih su četiri na odjelu intenzivne njege – dva na respiratoru, odnosno neinvazivnoj ventilaciji, a jedan na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 977 osoba. Od jučer obrađeno je 145 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 19.562.

Županijski stožer Civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U Šibensko-kninske županiji 37 osoba je oboljelo od Covid-19 infekcije, a među njima je i devet korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, a jedna je osoba preminula.

Među 37 novooboljelih je i devet korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, 14 osoba iz Šibenika, četiri osobe iz Knina, pet iz Drniša te po jedna osoba iz Tisnoga, Bilica, Skradina i Pirovca.

Također, zaražene je jedna osoba koja trenutno boravi na području Šibensko-kninske županije, a prebivalište joj je drugdje.

Većina novooboljelih su kontakti prethodno oboljelih osoba.

Nažalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi oboljela od Covid-19 infekcije. 15 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i u samoizolaciji su.

Na području Šibensko-kninske županije trenutno je 252 aktivnih slučajeva oboljenja od Covid-19 infekcije.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 42 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 669 osoba.

Molimo građane da se nastave pridržavati svih protuepidemijskih mjera.

(Hina)