Na biciklima prosvjedovali protiv automobila

1. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Na biciklima prosvjedovali protiv automobila

Milan Šabić/PIXSELL


Više stotina Splićana sudjelovalo je u subotu u prosvjednoj vožnji biciklima “Za Marjan bez automobila” iskazujući tako nezadovoljstvo odlukom gradskih vlasti da se na Marjanu voze automobili.

Prosvjednu vožnju organiziralo je Društvo za zaštitu i unaprjeđenje Marjana uz potporu biciklističkih klubova.

“U prosvjednoj vožnji, od rampe Instituta do Bena, dugoj nešto više od kilometra, sudjelovalo je 300-tinjak građana koji su vozili bicikle te 200-tinjak pješaka. Na taj su način poručili gradonačelniku Andri Krstulović Opari da regulira promet u Park šumi Marjan jer je to u njegovoj ovlasti,” kazao je Srđan Marinić predsjednik Društva.

Marinić kaže da je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Dražen Vitez “poslao 3. srpnja dopis splitskom gradonačelniku da bez odgode poduzme mjere u reguliranju prometa na Marjanu.”
Aktivis Bojan Ivošević ističe da prosvjedna vožnja pokazuje da u Splitu “ima veliki broj ljudi koji su spremni potrošiti subotu popodne usred ljeta i prosvjedovati za javni interes.”

“Trenutno je promet na Marjanu reguliran odlukom iz 2014. godine, a već tada se pogodovalo određenim privatnim interesima. Godine su prolazile, ništa se nije mijenjalo, nego je postajalo gore,” rekao je Ivošević.

(Hina)

Facebook Comments