Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u 12 sati predstavnike građanskih inicijativa “Dosta je stožerokracije” i “Odlučujmo zajedno” u povodu predaje potpisnih knjiga i zahtjeva za raspisivanjem referenduma Hrvatskome saboru, javljaju vijesti.hr

Nakon predaje, saborski zastupnici Mosta i članovi organizacijskog odbora obje inicijative održali su konferenciju za novinare.

Božo Petrov je ponovio brojeve i ustvrdio kako su oni sasvim jasna poruka poslana Vladi i Ustavnom sudu o tome što ljudi očekuju.

“Očekuju referendum. Inzistiram da u jednakom vremenu u kojem smo mi prebrojali, i oni prebroje potpise i iniciraju referendum”, kazao je.

Nino Raspudić je potom govorio o uvjetima u kojima su potpisi prikupljani, a osvrnuo se na pandemiju, na, kako kaže, “nekorektan pristup nekih medija”, ali i niske zimske temperature i kišu koja je bila par dana.

“Doći će vrijeme gdje će s analizirati svačije nakane. Mnogi će se zasramiti onoga što su činili, a mediji onoga što su pisali o ovoj inicijativi”, rekao je.