Most za ukidanje Državnog inspektorata

29. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Most za ukidanje Državnog inspektorata

Duško Jaramaz/PIXSELL


Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta zatražio je u ponedjeljak od Vlade da razmisli o načinu na koji funkcionira inspektorat, a hrvatskim građanima i biračima obećao da će oni ovakav Državni inspektorat ukinuti.

“Neovisno o ovoj epidemiološkoj krizi Most je uvijek bio istog stava – Državni inspektorat i inspekcije ne smiju služiti kao državni reket nad poduzetnicima i obrtima nego trebaju biti savjetodavno tijelo”, istaknuo je.

Državni inspektorat imat će, kaže, prvenstveno ulogu savjetodavnog tijela koji pomaže poduzetnicima da pokrenu svoj posao i prilagode ga važećem regulatornom okviru.

Ne smije se, poručio je, dogoditi da inspekcija dođe i zatvori obrt jer su tu na gubitku svi, pogotovo ako se zatvara zbog toga jer nešto nedostaje u samom objektu ili nedostaje nekoliko kuna u blagajni. Objekt se može zatvoriti ako se krše neki zdravstveni uvjeti ili ako je problem buke, kaže Grmoja.

Miro Bulj rekao je da Dalmacija u strahu čeka ovu turističku sezonu.

“Vladine mjere nisu se dotakle ljudi koji se bave turističkom djelatnošću u Dalmaciji tako da oni koji se bave iznajmljivanjem kreveta, hotelijerstvom, ugostiteljstvom, oni koji su sezonski radnici šalju poruku Vladi da Dalmacija nije na prodaju, da su Dalmaciju zaboravili i da ih nije briga za Dalmaciju”, rekao je.

Narod, poručio je, mora shvatiti da na izborima mora mijenjati ljude i izabrati one koji će se boriti i biti njihov glas unutar Sabora – “institucije koja se mora isključivo boriti za interese naroda i ničije druge”. (Hina)