Most je organizirao konferenciju za novinare na kojoj je izvijestio o netom završenom prikupljanju potpisa referendumskih inicijativa “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije”, javljaju vijesti.hr Božo Petrov govori kako im je drago reći da smo uspjeli.

“Obje refererendumske inicijative stekle su dovoljno potpisa i više nego je potrebno”, tvrdi.

Dodao je kako će pravovaljane potpise donijeti 24.siječnja u Sabor.

Marin Miletić govori kako imaju 400 tisuća potpisa. “Tresem se od radosti, od uzbuđenja. Da smo  u prosincu, u zimskim mjesecima skupili 400 tisuća potpisa”, kaže.

Nikola Grmoja pak tvrdi kako je riječ o tijesnoj brojci tvrdeći kako je zadnji put 40 tisuća potpisa ukradeno. “Ovaj put to neće biti tako i mi smo puno pripremljeniji jer znamo na što su spremni. Mi ćemo predati pravovaljane potpise”, zaključuje pa komentira izjave premijer Plenkovića gdje kaže da se očito pogubio pa “zaziva da se ti potpisi kamionom istresaju”.

Kada očekuje da bi mogao biti referendum kaže da bi mogao biti već u veljači. Stvar je u tome, pojašnjava, da će dati vlasti isto vremena koliko je trebalo njima da prebroje glasove. “Ova i dosadašnje vlasti imaju ogroman strah od referenduma. Mi smo danas sretni i radosni, neki će možda imati i nemiran Božić, ali sami su za to kriv”, rekao je.