Mladi podzetnici postavili 175 fotoaparata u jednu prostoriju – evo zašto!

12. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Mladi podzetnici postavili 175 fotoaparata u jednu prostoriju – evo zašto!


LukaSaša i Nenad prošli su edukaciju za ravzoj videoigara u poduzetničkom inkubatoru u Novskoj, a zatim otvorili svoje tvrtke.

– Tu smo se nas trojica i upoznali, otvorili smo svoje tvrtke i odlučili smo udružiti snage i raditi na ovom projektu. Riječ je o videoigri za virtualnu stvarnost u kojoj je pokriveno 10 olimpijskih disciplina – objašnjava Nenad Fijala.

Za svoj zajednički projekt sada imaju velike planove, a ostvarit će ih zahvaljujući trudu, ali i svemu što pruža ovaj raj za game developere. Još neotvoreni studio poduzetničkog inkubatora opremljen je najmodernijom opremom za testiranje i razvoj videoigara, a njime se mogu koristiti svi mladi poduzetnici. U njemu se nalazi i fotostudio za izradu 3D modela. Opremljen je sa 175 fotoaparata i odgovarajućim softverom.

– Ubrzali smo proces izrade igara s jednog mjeseca na jedan sat! Stanete u sredinu, svi fotoparati vas uslikaju, obradi vas softver i nastaje 3D model u nekoliko sati – objašnjava Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije.

Projekt poduzetničkog inkubatora vrijedan je 20 milijuna kuna, a financiran je iz Europskoga socijalnog fonda.

Facebook Comments