Mladen Kešer: Da sam kandidat za gradonačelnika Zagreba srušio bi Milana Bandića

22. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Mladen Kešer: Da sam kandidat za gradonačelnika Zagreba srušio bi Milana Bandića


Sučeljavanje SDP-ovih kandidata za čelne funkcije u stranci organizirao je u ponedjeljak Večernji list.

U studiju su bili zagrebački SDP-ovac Alen Čičak, načelnik Kalnika Mladen Kešer, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević i potpredsjednik riječkog SDP-a Vojko Braut.

Čičak je istaknuo probleme u zagrebačkom SDP-u. -Postoji dio SDP-ovki i SDP-ovaca koji su odabrali put komfora i nezamjeranja. Predsjedništvo se nije potrudilo da stranka napreduje u Zagrebu i odgovorni su za ono što se događalo unazad 10 godina. Zašto od 2013. godine nismo imali svog kandidata na lokalnim izborima? Odgovornost i hijerarhija je tu jasna. Percepcija javnosti je da smo u Zagrebu slabi, jer ne nudimo jasna rješenja i lica koja mogu SDP ponovo vratiti – rekao je Čičak i dodao kako SDP ima takvih ljudi.

-Najveći problem nam je što Milan Bandić može utjecati na procese unutar stranke. Kad imamo oko 7000 članova, a 1600 ima pravo glasa treba se upitati što je s ostatkom članstva. Je li to raspuštanje tijela o tome će odlučiti predsjedništvo i predsjednik – rekao je Čičak.

Mladen Kešer je rekao kako je on predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije. -Pobjeđujem doslovno u svim izborima. Žao mi je što nisam član zagrebačkog SDP-a jer bi vjerojatno srušio Milana Bandića. Bio bi kandidat za gradonačelnika Zagreba i srušio bi Milana Bandića.

U Zagrebu ima izuzetno dobrih ljudi koji su se podijelili na nekoliko tabora. S njima treba razgovarati i ako postanem potpredsjednik stranke neću dopustiti da se ni jedna organizacija ne raspusti. Može se raspustiti predsjedništvo ili odbor ako ne funkcionira – poručio je Kešer i dodao kako će SDP imati svog kandidata za gradonačelnika.

-Vjerujem da ćemo kroz mjesec dana znati ime kandidata za zagrebačkog gradonačelnika – zaključio je Kešer.

 

Facebook Comments