Tema o rebalansu proračuna za 2016. godinu u poslijepodnevnom dijelu sjednice Hrvatskog sabora u četvrtak pretvorila se u oštru raspravu, a iskrilo je između Branka Hrga (HDS) i Gordana Marasa (SDP).

Branko Hrg smatra da je tehnička vlada Tihomira Oreškovića radila bolje od vlade Zorana Milanovićeva koja je, kako je kazao, bila “netehnička i nesposobna”.
Potkrijepio je to primjerom oduzimanja 500 milijuna kuna Županijskim upravama za ceste u vrijeme ministra prometa Siniše Hajdaš Dončića.

“Županijske uprave za ceste su ostale bez redovitih prihoda i danas se postavlja pitanje kako uopće održavati te lokalne i županijska ceste, kako uopće napraviti košnju trave, kako u krajnjem slučaju organizirati zimsku službu”, kazao je.

Osvrnuo se i na trošenje bivšeg ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića iz Fonda za zaštitu okoliša koji je zabilježio manjak od 750 milijuna kuna, ocijenivši da se novac trošio unaprijed i doveo u pitanje veliki dio projekata koja su se financirala iz tog fonda.
Hrg se dotaknuo i slučaja obnove Društvenog doma u općini Kalnik čija je namjena promijenjena u Dom za starije i nemoćne.

Gordan Maras (SDP) je ustvrdio da Hrg kritizira taj slučaj jer tamo HDZ nije na vlasti. “Ovo što priča gospodin Hrg su neistine i neargumentirane optužbe protiv načelnika općine Kalnik”, kazao je.

Na Hrgove prozivke u Saboru reagirao je i načelnik Kalnika Mladen Kešer (SDP). Kešer je reagirao na svojoj Facebook stranici, ali zatražio je demanti i u našoj redakciji.

“Branku Hrgu  i salmoneli zabranjen je ulaz u Kalnik”, poručio je Hrgu Kešer. Napomenuo nam je kako ne može vjerovati da gradonačelnik Križevaca i saborski zastupnik Branko Hrg govori protiv svojeg sela u kojemu je rođen.

“Hrg je danas u Saboru iznio neistine i obmanjivao javnost s krivim informacijama o uređenju Društvenog doma Potok Kalnički. Rekao je da su Društveni domovi Potok Kalnički i Kamešnica sanirani nelegalno, jer nemaju građevinsku dozvolu i zatražio da Općina Kalnik vrati sredstva Fondu. Sramotne su Hrgove neistinite izjave.

Da bi jasnije razumio moram Branku Hrgu poručiti njegovim jezikom na način kako je on prije nekoliko godina izjavio da zabranjuje ulazak Todoriću i psima u Križevce, tako mu i ja poručujem da je Branku Hrgu i salmoneli zabranjen ulaz u Kalnik”, rekao je Kešer.

prigorski.hr