Miroslav Škoro i Domovinski pokret otvaraju Političku akademiju: ‘Vodit ćemo politiku u kojoj će se “naći i starčevićanci, radićevci i tuđmanovci”

17. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Miroslav Škoro i Domovinski pokret otvaraju Političku akademiju: ‘Vodit ćemo politiku u kojoj će se “naći i starčevićanci, radićevci i tuđmanovci”

Luka Stanzl/PIXSELL


Miroslav Škoro i Domovinski pokret otvaraju Političku akademiju koja će, kako kažu u toj stranci, okupiti “najeminentnije političare-svjedoke vremena, ekonomiste, povjesničare, demografe, kao i odabrane predavače iz dijaspore”.

Predsjednik Političke akademije Domovinskog pokreta Miroslava Škore, kako joj je puni naziv, bit će Milan Vrkljan, ujedno i predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.

“Puno puta u posljednjih šest mjeseci na sastancima s našim pristalicama ili članovima otvaralo se pitanje koji svjetonazor, koju ideologiju, koje politike planira provoditi Domovinski pokret kao parlamentarna stranka. Meni je od prvog kontakta s Miroslavom Škorom postalo jasno da moramo biti pokret u punom značenju te riječi, sa široko zastupljenim svim svjetonazorskim razmišljanjima i politikama, od konzervativne, demokršćanske, liberalne do hrvatske svjetonazorske lijevo-socijalne politike”, rekao je Vrkljan za Večernji list.

Dodaje da će Domovinski pokret “kroz snažno domoljublje, istinski nacionalizam i socijalnu osjetljivost” voditi politiku u kojoj će se “naći i starčevićanci, radićevci i tuđmanovci”.