Miro Kovač nakon poraza: Članstvo je odlučilo, prihvaćamo njihovu volju

15. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Miro Kovač nakon poraza: Članstvo je odlučilo, prihvaćamo njihovu volju

Josip Regović/PIXSELL


Miro Kovač se na konferenciji za medije, nakon što je postalo jasno da je izgubio od Andreja Plenkovića za mjesto predsjednika HDZ-a, zahvalio svima koji su sudjelovali u izborima, pišu vijesti.hr.

-Velika pobjeda demokracije u HDZ-u i Hrvatskoj. Nazvao sam Plenkovića i čestitao mu na pobjedi”, kazao je Kovač na konferenciji za medije te dodao da je prema neslužbenim rezultatima jasno da je Plenković dobio potporu članstva.

Članstvo je imalo mogućnost izbora. Nakon dva izborna neuspjeha ponudili smo se članstvo. Pokazali smo hrabrost, zrelost i odlučnost. Članstvo je odlučilo, prihvaćamo njihovu volju. Važno je da nakon izbornog postupka u HDZ-u budemo svi zajedno, da jačamo jedinstvo stranke i da se organizirano počnemo pripremati za izbore za Sabor. Hvala lijepa i živio HDZ i živjela Hrvatska”, kazao je Kovač.

“Treba uvažiti volju članstva. Nismo govorili o skretanju udesno, nego da HDZ mora biti u normali”, kazao je Kovač te dodao da su oni demokrati i da prihvaćaju odluku članstva.

“Nadam se da će novo vodstvo HDZ shvatiti da jedino ujedinjeni možemo pobijediti na izborima za Sabora”, kazao je Milijan Brkić koji nije prošao za potpredsjednika stranke. “Stranka je demokratska i zajednica, pod pojmom demokratska znači da ne moramo svi imati isto mišljenje”, kazao je Brkić te dodao da će poštivati odluke koje se demokratski donesu u stranci.

Facebook Comments