Ministarstvo zdravstva zatražilo je u petak žurno očitovanje Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split zbog smrti kanadskog državljanina, koji je u četvrtak ujutro preminuo na Jedinici intenzivnog liječenja, a u tijeku je i unutarnja kontrola u bolnici.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva jutros je zaprimila obavijest o preminulom pacijentu u KBC-u Split te je ministarstvo zatražilo očitovanje bolnice na temelju kojega će zdravstvena inspekcija poduzeti daljnje korake.

Kanađanin (69) je umro nakon što se u dva navrata liječio u toj bolnici. Prvi put tri dana krajem travnja i u drugom navratu deset dana.

Liječnicima se obratio zbog problema s kašljem, pa je bio zadržan na Klinici za plućne bolesti, a stanje mu se naglo pogoršalo u srijedu, nakon čega je prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja.

KBC je ustvrdio da je pacijentu tijekom hospitali​z​acije pružena odgovarajuća skrb i lije​čenje te je učinjena slikovna i laboratorijska obrada.

“Pacijentu se jučer stanje naglo pogoršalo. Provedeni su svi postupci intenzivnog liječenja, ali je pacijent, nažalost, preminuo. ​Povjerenstvo za unut​arrnji nadzor istražit će sve okolnosti liječenja pacijenta. Za sve osobe preminule u bolnici postoji obveza provođenja obdukcije​”​​, rekli su sinoć u KBC-u Split.

Njegova supruga obratila se medijima uvjerena da on nije trebao umrijeti, rekavši kako ne želi da se nad njim napravi obdukcija.