MINISTAR BEROŠ O ZARAŽENOJ OSOBI U KOPRIVNICI “Važno je javiti prve simptome i bez pokušaja liječenja antibioticima”

9. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska MINISTAR BEROŠ O ZARAŽENOJ OSOBI U KOPRIVNICI “Važno je javiti prve simptome i bez pokušaja liječenja antibioticima”

Damir Špehar/PIXSELL


Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za RTL Danas kako epidemiolozi brzo odrađuju svoj posao. – Važno je da brzo detektiraju sumnjive i sve njihove kontakte i da se poduzmu sve adekvatne epidemiološke mjere.

Virus je ranije ušao u zdravstveni sustav, a sad je ušao u Domove za starije osobe, ali to je bilo očekivano. Kad smo prije nekoliko dana govorili da ulazimo u najkritičnije razdoblje, nismo to govorili bez razloga, jer s obzirom na proširenost virusa i njegovu prisutnost u prostoru RH, bilo je za očekivati da će ući u ove institucije.

Radimo sve da spriječimo širenje infekcije i u takvim okolnostima. Važno je javiti prve simptome. Ako netko ima temperaturu i respiratorne tegobe sve molim da pomisle na Covid-19.

Ne smijemo prepustiti to slučaju i da ne čekamo i da ne pokušamo liječenje antibioticima kao što je to danas bilo navedeno na presici – rekao je Beroš osvrčući se na slučaj sa zaraženom osobom u Domu za starije osobe u Koprivnici.

Beroš je rekao kako Hrvatska nije u crnom scenariju. – Nalazimo se u kritičnom scenariju koji smo očekivali i najavljivali – poručio je Beroš i dodao kako se mora usporiti broj novozaraženih osoba.

Facebook Comments