U povodu osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u judu u Budimpešti ministar obrane Mario Banožić u srijedu je svjetskoj prvakinji i ugovornoj pričuvnici HV-a Barbari Matić uručio kristalnu plaketu MORH-a.

„Hvala što svojim mukotrpnim radom, postignućima i talentom predstavljate i promičete ugled Republike Hrvatske i Hrvatske vojske u svijetu. Ministarstvo obrane će nastaviti suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom. Nastavljamo pružati i potporu i podršku mladim perspektivnim hrvatskim sportašima koji svojim uspjesima doprinose ugledu i promociji Republike Hrvatske“, istaknuo je ministar, a priopćilo Ministarstvo obrane.

Banožić je rekao i kako vjeruje u njezine daljnje sportske uspjehe te kako će se upravo s Olimpijskih igara vratiti s medaljom.

„Vrhunski sportski rezultati hrvatskih sportaša izvrsna su promidžba Hrvatske u svijetu, a na ovaj način MORH je izravno uključen i u taj segment“, zaključio je.

Matić je zahvalila na podršci koju joj pruža MORH i Hrvatska vojska te kazala kako će i dalje ulagati veliki trud da bi svoju državu predstavljala na najbolji mogući način.

„S ovom medaljom je sigurno ostvaren jedan od mojih snova, jer san svakog sportaša je biti svjetski prvak tako da sam jednu svoju želju ostvarila. Sljedeća želja mi je biti olimpijska prvakinja, ako ne zlatna, onda barem osvajanje medalje“, rekla je Matić.

Susretu je nazočio i načelnik Glavnog stožer Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak, počasni predsjednik HJS-a Tomislav Čuljak, glavni tajnik HJS-a Hrvoje Lindi i trener Vladimir Preradović.

(Hina)