Ministar Banožić u Zemuniku: Hrvatska vojska pokazala je još jednom kako je uvijek spremna nesebično pomoći

22. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Ministar Banožić u Zemuniku: Hrvatska vojska pokazala je još jednom kako je uvijek spremna nesebično pomoći

Ministar obrane se zahvalio pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. godine | Foto: MORH / T. Brandt


Mirko Vukušić“ u Zemuniku, i zahvalio se pripadnicima HRZ-a na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. koja je bila izazovna, priopćeno je večeras iz MORH-a.

Ministar Banožić je vojarnu „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku posjetio u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja, naveli su iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Nazočnima se obratio zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanec, a zapovjednik 93. krila, pukovnik Krešimir Ražov i zapovjednik Središta za obuku HRZ-a „Rudolf Perešin“, brigadir Goran Huljev održali su prezentacije o radu 93. krila i Središta za obuku.

Tom prigodom, ministar Banožić je uputio čestitku u povodu 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93, posebno se zahvalivši onima koji su u njoj sudjelovali.

Također je zahvalio pripadnicima HRZ-a na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. godine, naglasivši kako je u njoj bilo dosta izvanrednih situacija i događaja kao što su pandemija koronavirusa, potres koji je pogodio Zagreb te razorni potres koji je najteže pogodio i razorio Sisačko-moslavačku i okolne županije.

„Hrvatska vojska je u saniranju svih tih izvanrednih situacija dala ogroman i nemjerljiv doprinos, a posebno se to odnosi na vas zrakoplovce, pilote i tehničare, koji ste sudjelovali u transportu bolesnika iz Sisačko-moslavačke županije, prijevozu COVID pozitivnih bolesnika te hitnom transportu pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji su sudjelovali u izvlačenju naših građana zarobljenih ispod ruševina. Hvala vam na tome! Hrvatska vojska pokazala je još jednom kako je uvijek spremna nesebično pomoći našem narodu kada je to potrebno“, rekao je ministar obrane Banožić.

Istaknuo je i doprinos pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u protupožarnoj sezoni, podsjetivši da je Vlada RH početkom siječnja ove godine usvojila Prijedlog programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Hrvatsku u 2021. godini.

Kao strateške i ključne projekte Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ministar je istaknuo višenamjenski borbeni avion te opremanje helikopterima Black Hawk, naglasivši pritom i važnost ulaganja u ljudske potencijale.

Rekao je kako je sigurnost pilota i letenja apsolutni prioritet, a prisjetio se i četvorice pilota koji su nas napustili u 2020. godini.

 

(Hina)

Facebook Comments