Milanović razgovarao s izaslanstvom Udruge specijalne jedinice policije „Bak“

27. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Milanović razgovarao s izaslanstvom Udruge specijalne jedinice policije „Bak“

foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan


Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se u utorak s izaslanstvom Udruge specijalne jedinice policije Policijske uprave Istarske „Bak“ Istra u prigodi obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja, priopćio je Ured predsjednika RH.

Specijalna jedinica osnovana je na današnji dan prije 30 godina, kao prva borbena postrojba u Istri koja je organizirano odmah krenula u obranu Hrvatske, rečeno je na sastanku. Prvu borbenu zadaću specijalna jedinica policije „Bak“ imala je u obrani grada Petrinje 1991. godine, a nakon toga sudjelovala je u gotovo svim ključnim vojno-redarstvenim akcijama: Maslenica, Medački džep, Bljesak, Oluja. Kroz postrojbu je ratni put prošlo preko 350 pripadnika.

Po završetku Domovinskog rata, pripadnici ove specijalne jedinice policije sudjelovali su u razminiranju svih dijelova Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika. Budući da su se njeni pripadnici sustavno školovali, mnogi od njih i danas aktivno sudjeluju u vođenju i radu policije, rečeno je.

U izaslanstvu Udruge specijalne jedinice policije Policijske uprave Istarske „Bak“ bili su Mladen Blašković, predsjednik Udruge, Božo Kirin, načelnik Policijske uprave istarske, ujedno i dopredsjednik Udruge, ratni zapovjednici Skender Hasimi i Slavko Jereb te članovi Udruge Dragan Brunjak, Silvio Buić, Zdravko Karak i Dušanko Babić.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković. (Hina)

Facebook Comments


[ssba]