Milanović na Krku: S lokalnim čelnicima o turizmu, projektima, LNG terminalu

9. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Milanović na Krku: S lokalnim čelnicima o turizmu, projektima, LNG terminalu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u srijedu se sastao s novoizabranim čelnicima kvarnerskih gradova i općina, s kojima je razgovarao o turizmu, turističkim pristojbama i paušalima, lokalnim projektima, energetskoj tranziciji, LNG terminalu u Omišlju i drugim temama.

Milanović je rekao da je s lokalnim čelnicima razgovarao o turizmu, pristojbama, porezima, paušalima te koristima lokalnih zajednica, odnosno lokalnih proračuna od njih, o lokalnim projketima, o LNG terminalu u Omišlju.

Govoreći nakon sastanka o turističkoj sezoni na otoku, predsjednik Milanović je rekao da će ove sezone ljudima na otoku biti bolje, da će ljudi opet zaraditi. “Oni koji žive samo od turizma kao dopunske djelatnosti platit će manji porez državi, a drugi veći, jer država mora živjeti od poreza.”

Rekao je kako mu je drago da je Krk, koji je napravio spektakularan pomak u zadnjih 30 godina, primjer i standard za sebe, posebice u području energetske tranzicije i ekologije. Tu je riječ o bogatim općinama za hrvatski standard, koje imaju velike proračune s kojima se solidno upravlja, kazao je Milanović.

Kazao je i kako se razgovaralo i o LNG terminalu oko kojega načelnica Omišlja Mirela Ahmetović ima dosta na zakonu utemeljenih pitanja.

Ahmetović je rekla da je Predsjednika upoznala s novinama i novim nelogičnostima u vezi s radom LNG terminala te, smatra, kršenjima propisa Osim toga bilo je govora o razvoju turizma, komunalnim i energetskim projektima i projektima koji se financiraju iz EU fondova.

Predsjednik Milanović tijekom posjeta otoku Krku otvorio je 10. energetsku konferenciju, održao sastanak s novoizabranim čelnicima kvarnerskih gradova i općina te posjetio krčko Komunalno poduzeće „Ponikve.” Milanović će obići i Poljoprivrednu zadrugu “Vrbnik” u kojoj će se susresti s vinarima i maslinarima otoka Krka, a potom će prisustvovati uručenju nagrade obitelji Toljanić za Europsku veliku obitelj godine. (Hina)

Facebook Comments