Milanović: ‘Jandrokovićev istup prema Benčić ispod svake granice pristojnosti’

8. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Milanović: ‘Jandrokovićev istup prema Benčić ispod svake granice pristojnosti’

Sanjin Strukić/PIXSELL


Predsjednik Republike Zoran Milanović ustvrdio je u četvrtak da je istup predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića prema zastupnici Sandri Benčić bio “ispod svake granice pristojnosti”, a borkinje za ljudska prava prozvao je jer nisu na to reagirale.

“Vjerni sluga svih šefova ‘organizacije’ – kako je sam nazvao HDZ – Gordan Jandroković pozvao je jučer saborsku zastupnicu Sandru Benčić da se ‘pogleda u ogledalo’ i ‘otkrije skrivene talente’. Izvan svakog konteksta, ispod svake granice pristojnosti, i to s mjesta predsjedavajućeg Hrvatskog sabora”, napisao je Milanović na facebooku.

Od “organizacije” smo u Saboru čuli “panj”, “smeće”, “pogledajte se u ogledalo”… “Što je sljedeće?”, upitao je Milanović, dodajući da se tako ženama u Hrvatskom saboru nije obraćalo “od vremena spominjanja madraca, a s predsjedničkog stolca nije se govorilo nikada”.

Retorička bravura kakva se više ne koristi ni na stočnim sajmovima

“Prošla su 24 sata od njegove retoričke bravure kakva se više ne koristi ni na stočnim sajmovima, ali nismo čuli ni glasa od uvijek budnih zaštitarskih sljedbi i borkinja za ženska prava”, stoji u Milanovićevoj objavi.

Kaže kako on ne treba braniti zastupnicu Benčić koja se obranila sama, “jer je ne samo dorasla već i nadrasla – i retorički i politički – prvog saborskog uzurpatora ovlasti”.

Na njemu je, ustvrdio je, da brani hrvatsko društvo od “licemjera i profitera udruženih u razne, kao, neprofitne organizacije, a koje postoje samo da bi skočile kad ih se pita – što vi (ne)radite?”

“Ili valjda po narudžbi ‘organizacije'”, poručio je Milanović. (Hina)

Facebook Comments