Ministar hrvatskih branitelja Medved poručio je u subotu iz Dubrovnika da obljetnice događanja iz Domovinskog rata, stradanja i pobjeda, moraju biti prilika da se u tišini i skrušeno iskaže zahvala i ohrabrenje svim žrtvama, njihovim obiteljima i preživjelim braniteljima.

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je u sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice vojno redarstvene operacije „Oslobađanje juga Hrvatske” obišao tehničko-taktički zbor u dubrovačkoj Luci Gruž.

„Pozivam sve da se obljetnice organiziraju i provode vodeći računa da hrvatski branitelji svakodnevno prate našu javnu komunikaciju. Sve koji drugačije nastupaju pozivam da od toga odustanu”, naglasio je.

“Pred nama je studeni, najteži mjesec u godini, i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje; na žrtvu hrvatskog naroda za slobodu. Toliko tužnih obljetnica. Zar ćemo u svakoj od njih slušati uvrede i neprihvatljive izričaje? Moramo poslati jasnu poruku da su hrvatski branitelji i Domovinski rat najsnažniji temelj samostalne i suverene Hrvatske”, naglasio je potpredsjednik Vlade ministar Medved.