Mamić podmirio dug prema Hrvatskoj: U proračun uplatio 45 milijuna kuna

22. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Mamić podmirio dug prema Hrvatskoj: U proračun uplatio 45 milijuna kuna

Foto: Denis Kapetanović /PIXSELL


Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, koji je osuđen na 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama, u tajnosti je u petak podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni proračun navedena 52 milijuna kuna, prenose vijesti.hr.

Navodno je uplaćeno još 45 milijuna kuna, budući da je Uskok već ranije imao blokiranih 7 milijuna kuna koje je Mamić najprije bio položio kao jamčevinu da neće bježati u BiH, a kada mu je ona svojevremeno vraćena, Uskok ju je zaplijenio smatrajući da se radi o novcu koji potječe iz kaznenoga djela.

Informaciju o nagodbi Mamića i države Jutarnjem je potvrdilo više osoba koje su dobro upućene u slučaj. Prema izvorima Jutarnjega lista, Mamićeva supruga Marina, koja je bila Mamićev punomoćnik u ovoj parnici, u petak je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad imovinom Zdravka Mamića na temelju pravomoćne presude osječkoga Županijskoga suda.

Najveći misterij čitave priče je porijeklo 45 milijuna kuna koje je Mamićeva supruga navodno uplatila u državni proračun.

Facebook Comments