Ličko-senjska glasala za promjene, osim u Gospiću

30. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Ličko-senjska glasala za promjene, osim u Gospiću

Marko Dimić/PIXSELL


Birači Ličko-senjske županije glasali su za promjenu pa su za župana izabrali Miroslava Petryja (HDZ), a za promjene su bili i birači Novalje, Karlobaga i Otočca, dok su jedino Gospićani dali povjerenje dosadašnjem gradonačelniku Karlu Starčeviću (HSP) .

Starčević ostaje gradonačelnikom sljedećih četiri godine, jer je s 4.494 glasa pobijedio suparnika Maria Stilinovića (HDZ) koji je osvojio 2.000 glasova.

U Novalji će doći do smjene, kandidat HDZ-a Ivan Dabo osvojio je 1447 glasova, a dosadašnji gradonačelnik Ante Dabo (LiPO) 1281 glas. LiPO je izgubio i u Otočcu, dosadašnji gradonačelnik Stjepan Kostelac osvojio je 2.197 glasova, a nezavisni Goran Bukovac 2.611. U Karlobagu je Boris Smojver (HDZ) sa 394 glasa pobijedio Ivana Bačića (LiPO) koji je osvojio 317 glasova.

Zadovoljan rezultatom izbora novi je župan Miroslav Petry koji je zahvalio svim biračima i obećao da ih neće razočarati.

Najavio je da prvo treba pomiriti ljude i okrenuti se suradnji, ujedno i suradnji s Vladom RH,

“Formirat ćemo timove da bismo što lakše povlačili sredstva iz fondova EU i obećavam da ću, kvalitetnu suradnju uspostaviti sa svim izabranim gradonačelnicima i načelnicima u Županiji”, rekao je Petry. Također je rekao da ovu pobjedu posvećuje svojem ocu Miroslavu koji je bio suosnovač HDZ i koji je dao prisegu Domovini 30. svibnja 1990. godine kao saborski zastupnik, a  umro  je na današnji dan prošle godine, na isti datum kada mu je sin postao županom.

Dosadašnji župan Darko Milinović osvojio je 10.137 glasova, a Petry 12.097.

Milinović je nekad bio istaknuti član HDZ-a, ministar zdravstva, ali je tijekom mandata župana stranku napustio i osnovao stranku LiPO, kojoj je i predsjednik.

(Hina)

Facebook Comments