Križevčanin Željko Berend imenovan koordinatorom GLAS-a za II. izbornu jedinicu

2. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Križevčanin Željko Berend imenovan koordinatorom GLAS-a za II. izbornu jedinicu


U subotu je u Zagrebu Građansko liberalni savez (GLAS) predstavio koordinatore za nadolazeće parlamentarne izbore i to u 10 izbornih jedinica. Tako je među koordinatorima svoje mjesto našao i Željko Berend iz Križevaca, koji će uz Ines Vrbanić, biti koordinator za II. izbornu jedinicu.

Stanko Kordić zadužen je za I. izbornu jedinicu, Romeo Vincelj za III. izbornu jedinicu, Enisa Kifer za IV. izbornu jedinicu, Diana Topčić-Rosenberg za V. izborna jedinica, Goran Beus Richembergh za VI. izbornu jedinicu, Igor Kolman za VII. izbornu jedinicu, Nada Turina-Đurić za VIII. izbornu jedinicu, Gojko Bukvić za IX. izbornu jedinicu i Dino Hadžiomerović za X. izbornu jedinicu.

GLAS-ovi koordinatori. Željko Berend na slici skroz desno (foto: GLAS)

-Za GLAS su ovi izbori poseban izazov jer su to prvi parlamentarni izbori na koje izlazimo. Znali smo i kad smo osnovali stranku da nas čeka težak posao, ali smo krenuli hrabro, čista obraza i dosljedno. Ponosna sam na to da smo tu dosljednost i čist obraz uspjeli i zadržati. – kazala je tom prilikom predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš dodavši kako stranka na izbore izlazi s “modernim programom – Zeleni razvoj – slobodni razvoj”.

-Zeleni razvoj je tema koja se više nikako ne može zaobići, klimatske promjene i njihove posljedice dale su nam do znanja da moramo raditi velike promjene. Te promjene, iako s jedne strane opasnost, s druge strane otvaraju nove mogućnost za naše gospodarstvo i moramo ih biti spremni iskoristiti. – kazala je Mrak-Taritaš.