Križevački Radnik gradi jednu od najmodernijih poslovnih zgrada u Hrvatskoj

5. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Križevački Radnik gradi jednu od najmodernijih poslovnih zgrada u Hrvatskoj

Foto: Igor Soban/PIXSELL


Infobip broji sitno do završetka radova na kampusu Alpha Centauri, koji prema uzoru na one iz Silicijske doline gradi između poslovnih zgrada Microsofta i DHL-a u zagrebačkoj Svetoj Klari, piše lidermedia.hr.

Izvođač radova je križevački Radnik, a riječ je o modernoj sedmerokatnici koja će se protezati na gotovo 12.000 četvornih metara i uz poslovni prostor obuhvaćat će i 27 smještajnih jedinica za Infobipove zaposlenike iz cijeloga svijeta.

Inače, u srpnju je tvrtka Infobip u jeku korone prikupila više od 200 milijuna dolara, što je najveće europsko softversko ulaganje serije A financiranja u posljednjih nekoliko godina.

Zagre: Radovi na gradnji novog poslovnog kompleksa INFObipa

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zagrebački kampus koji nosi naziv nama najbližeg Sunčeva sustava i u koji vodnjanski div ulaže 120 milijuna kuna obuhvaćat će 20 tisuća četvornih metara zemljišta.

– Kampus će biti kapaciteta za 650 zaposlenika i omogućit će im najbolje uvjete za rad u najmodernijem okružju. Poluotvoreni uredi sadržavat će fiksna i roaming radna mjesta, klasične sobe za sastanke, kao i prostorije za prezentacije i brainstorming sastanke između SCRUM timova. Na četvrtoj etaži nalazit će se javni prostori, među kojima i menza za zaposlenike te dvorana za predavanja, a najvećim će se dijelom rasprostirati krovna terasa, na više od tisuću kvadratnih metara – opisuju iz Infobipa projekt koji potpisuju arhitekti studija za arhitekturu i urbanizam 3LHD, a za čije je unutarnje uređenje zadužena Fabrika.

Zgrada je zamišljena tako da su prostori različite namjene složeni jedni na druge po visini: parkiralište u prizemlju, tri etaže uredskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom te tri etaže sa smještajem (ukupno 27 stanova), navodi se u casopis-gradjevinar.hr

Za dizajn interijera zaslužna je tvrtka Fabrika d.o.o. Gradnja toga velikoga kompleksa započela je u rujnu 2019., a glavni izvođač radova je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca.

Nadzor nad gradnjom povjeren je tvrtki PMD Savjetovanje.

Inače, tvrtka Infobip je osnovana 2006. kao pružatelj usluga i tehnologija za komunikacije tvrtki s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke i druge messaging aplikacije (usluge im koriste WhatsApp i Viber, te Uber i Unilever, među ostalima), u svijetu je povezan s preko 600 operatera, a ukupno na šest kontinenata ima zaposlenih nešto preko 1800 ljudi.

Također, nedavno je proglašena najboljim pružateljem A2P SMS usluga na svijetu, ulaganjem 200 milijuna dolara od strane investicijskog fonda One Equity premašila je vrijednost od milijarde dolara.

Facebook Comments