Kandidat za obnašatelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić izjavio je u četvrtak da prihvaća tu dužnost, te da će ako bude izabran raditi na profesionalizaciji ove medijske kuće kako bi objektivno izvješćivala, u razgovoru za internetski portal ‘Treći’ Filozofskog fakulteta u Mostaru.

„Kada i ako budem potvrđen, moj cilj će biti podizanje profesionalizma na HRT-u u cilju objektivizacije medijskog izvještavanja“, rekao je Kovačić za portal Treći.ba nakon što je održao predavanje o pluralizmu u hrvatskim medijima na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Potvrdio je da je pristao preuzeti dužnost ravnatelja.
“Ja sam nedavno kod javnog bilježnika ovjerio izjavu da prihvaćam biti vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a, a odluku o tome trebaju donijeti zastupnici Hrvatskog sabora”, rekao je Kovačić.
On je ranije u četvrtak izjavio kako je pluralizam u hrvatskim medijima jako važna tema posebice u vremenu kada su očite podjele u društvu te je naveo kako u Hrvatskoj “neki još uvijek dopuštaju da imaju monopol na istinu”.

Urednika HRT-a Sinišu Kovačića je saborski Odbor za medije u četvrtak predložio za obnašatelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a nakon što je predložio Hrvatskom saboru razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Odbor će prijedlog proslijediti Saboru koji će donijeti konačnu odluku.
(Hina)

fah