Koronavirus ušao u Dom za starije i nemoćne osobe Zadar

19. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Koronavirus ušao u Dom za starije i nemoćne osobe Zadar

Dino Stanin/PIXSELL


U Zadarskoj županiji su u posljednja 24 sata potvrđena 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, a virus je ušao i u Dom za starije i nemoćne osobe Zadar, gdje se zarazilo sedmero djelatnika i 11 korisnika,  izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

U tijeku je testiranje ostalih djelatnika i štićenika.   Među novooboljelima 31 osoba je iz Zadra, sedam iz Kali, šestero iz Paga, petero iz Obrovca po četvero u Benkovcu i Poličniku, po troje ih je potvrđeno u Biogradu, Ninu, Posedarju, Preku i Sv. Filipu i Jakovu  te po jedna osoba u Bibinjama, Galovcu, Kukljici, Novigradu, Polači, Povljani, Privlaci, Ražancu, Sukošanu  i  Zemuniku Donjem.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 259 uzoraka, nadzor se provodi nad 1592 stanovnika, a oporavile su se 52 osobe. Trenutačno su u Zadarskoj županiji  zaražene 1002 osobe, od kojih je 505 žena i 497 muškaraca.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 37 bolesnika, od kojih je petero na respiratoru, a u  Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru osmero s lakšim i srednjim oblicima infekcije.

Policija nije zabilježila nijedno kršenje samoizolacije.

(Hina)

Facebook Comments