Koronavirus ujedinio političare; mladi HDZ-a, SDP-a i HSLS-a zajedno pokrenuli akciju pomaganja potrebitima

19. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Koronavirus ujedinio političare; mladi HDZ-a, SDP-a i HSLS-a zajedno pokrenuli akciju pomaganja potrebitima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL


Splitski Mladi HSLS-a, Mladež HDZ-a i Forum mladih SDP-a  odlučili su u kriznoj situaciji izazvanom koronavirusom pokrenuti zajedničku akciju pomaganja potrebitima.

“U ovoj kriznoj situaciji, kao društveno angažirani mladi ljudi, osjetili smo potrebu, ali i odgovornost, udružiti svoje snage te se staviti na raspolaganje Gradskom društvu Crvenoga križa Split,”  istaknuli  su u zajedničkom priopćenju.

Svoju inicijativu naslovili su sa “Svi smo isti kad trebamo pomoći jedni drugima” te su pozvali mlade sa splitskog područja “apolitične i politične” da se pridruže akciji i prijave se Crvenom križu.

“Kao volonteri proći ćemo nužnu obuku i osposobljavanje kako bi svoje ponašanje uskladili s pravilima struke te na profesionalan način pružili neophodnu pomoć našim potrebitim sugrađanima u pogledu dostave namirnica, higijenskih potrepština i lijekova na kućnu adresu, ali i kroz druge aktivnosti koje od nas zatraži Crveni križ. Apeliramo na sve rizične skupine, a posebno na kronične bolesnike i starije osobe, ostanite u svojim kućama i stanovima i slušajte preporuke stručnjaka,”  istaknuli su zajedno mladi splitski HSLS-ovci, HDZ-ovci i SDP-ovci.

Predsjednik splitskog  Crvenog križa pozdravio je ovu akciju mladih.
“Ovom volonterskom akcijom mladi u  Splitu pokazuju svoju plemenitost i humanost te daju doprinos organiziranom i koordiniranom pomaganju u kriznim okolnostima,” rekao je Gojo za Hinu.

(Hina)

Facebook Comments