Koronavirus u Hrvatskoj – stanje po županijama

24. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Koronavirus u Hrvatskoj – stanje po županijama

Grgo Jelavić/PIXSELL


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 34 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 25 osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Zaražena je 21 osoba iz Dubrovnika, po pet iz Blata i Konavala te po jedna iz Korčule, Metkovića i Vele Luke. Za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavilo se 25 osoba, od kojih 12 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Opuzena i Orebića.

Od jučer obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 37 356.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 21 osoba. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja te mjere, svi na graničnim prijelazima, što je ukupno 243 od početka pandemije.

U Brodsko-posavskoj županiji 16 novozaraženih

Na području Brodsko-posavske županije u nedjelju je zabilježeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jedan smrtni slučaj 94-godišnje osobe pozitivne na koronavirus.

U toj županiji na bolničkom liječenju je 67 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih sedam pri liječenju treba potporu respiratora.

Mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije obuhvaćeno je 685 osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u nedjelju je izvijestio o samo tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju u ovoj županiji je 15 od ukupno 87 pozitivnih osoba. Mjerom samoizolacije obuhvaćena je 231 osoba.

Osječko-baranjska županija s 20 novozaraženih

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 20 slučajeva zaraze koronaviursom, a po prvi put, nakon 13. siječnja, nije bilo umrlih osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Zavodu za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana 202 uzorka, od kojih je 20 bilo pozitivno.

Najviše novozaraženih, njih pet je iz Osijeka, dvije iz Valpova, dok je u ostalim mjestima potvrđen po jedan slučaj zaraze, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju je 121 osoba oboljela od koronavirusa, i to 88 u osječkom KBC-u, od kojih je 16 na respiratoru, dok su u Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirana 33 pacijenta s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji je 728 osoba.

Policijski službenici provjerili su 16 osoba u samoizolaciji, a samo jednu osobu iz Belog Manastira nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 127 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera, navode u županijskom Stožeru.

U Karlovačkoj županiji dva nova slučaja oboljelih od koronavirusa

U Karlovačkoj su županiji na 95 testiranja utvrđena dva nova slučaja oboljelih od koronavirusa, a umrlih unatrag 24 sata nema, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Po jednu od oboljelih osoba imaju gradovi Karlovac i Ogulin.
Na bolničko je liječenje primljen jedan covid pozitivan pacijent, a na na respiratoru su tri osobe.
U samoizolaciji je 270 ljudi, a policija je za dvoje od njih utvrdila i prijavila kršenja te mjere.

Zadar: Tri djelatnika i 12 štićenika zaraženo u domu za starije u Vrsima

Na području Zadarske županije 32 su novozaražene osobe, a koronavirus ušao je i u jedan privatni dom za stare i nemoćne u Vrsima gdje je zaraženo tri djelatnika i 12 štićenika.

Nakon što je utvrđeno da je u domu koronavirusom zaražena jedna djelatnica, jučer su testirani svi štićenici i djelatnici, a pozitivan test ima troje djelatnika i 12 štićenika, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite

U posljednja 24 sata testirana su 242 uzorka, a pod aktivnim je nadzorom 1205 osoba.

Među novooboljelima 14 ih je u Vrsima, osmero u Zadru, po dvoje u Obrovcu i Preku te po jedna osoba u Galovcu, Ninu, Pagu, Pakoštanima, Poličniku i Salima.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 oboljelih, od kojih je dvoje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju je četvero pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 78 novooboljelih, tri osobe umrle

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 528 obrađenih testova u nedjelju je 78 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju dok su tri osobe umrle, izvijestio je u nedjelu Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema izvješću splitskog KBC-a u protekla 24 sata umrle su tri muške osobe od 88, 84 i 87 godina. Ove osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita -34.

Od ukupnog broja novooboljelih 52 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1710 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u je 90 covid pozitivnih osoba od kojih je 10 na respiratoru, priopćio je Stožer.

U Gospiću umrle od covida pacijentice od 56 i 93 godine

U Gospiću su umrle od covida-19 dvije osobe, stare 56 i 93 godina, a u Ličko- senjskoj županiji, na 47 testiranih ljudi, otkrivena su tri nova slučaja zaraze, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Dvije oboljele osobe su iz Gospića i jedna iz Brinja i traje epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2803 osoba, 55 je aktivnih slučajeva, 102 su osobe umrle, te je ukupno izliječeno 2646 ljudi.

Na liječenju na covid odjelu gospićke bolnice je 14 pacijenata, a u županiji je 181 osoba pod mjerom samoizolacije i nadzorom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i policije.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 14 novopozitivnih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 14 je novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novopozitivnima četiri su osobe iz Vukovara, tri iz Privlake, po dvije iz Vinkovaca i Cerića, te po jedna Borova, Cerne i Vrbanje.

Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji od koronavirusa obolilo je 8236 osoba, od kojih je 7899 izliječeno, a umrlo je 179 osoba.

Trenutno su 44 osobe hospitalizirane, dok je u samoizolaciji 478 osoba.

Do sada je na covid-19 u županiji testirano 38457 osoba, a u protekla 24 sata 175.

Primorsko-goranska županija s 23 novozaraženih, troje umrlih

U nedjelju su u Primorsko-goranskoj županiji nove 23 oboljele osobe od covida-19, a tri su umrle od te bolesti tijekom proteklog dana, doznaje se od Županijskog stožera Civilne zaštite.

Ponovno je oboljelih u županiji znatno manje nego dan ranije, i to 49, s obzirom na to da su ozdravile 63 osobe, pa je aktivnih slučajeva 636.

Testirano je 366 uzoraka proteklog dana pa je pozitivnih nalaza 5,6 posto.

U riječkom Kliničkom bolničkom centru se od covida-19 liječi 51 pacijent, a tri od njih su na respiratoru.

(Hina)

Facebook Comments