Koprivničko-križevačka županija i Istra područja s najviše kršenja samoizolacije

15. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Koprivničko-križevačka županija i Istra područja s najviše kršenja samoizolacije

Ilustracija (foto: Robert Anić/24sata)


Najviše kršenja mjera samoizolacije policija je dosad utvrdila na području Istre i Koprivničko-križevačke županije, piše telegram.hr.

Prema neslužbenim informacijama, na ta dva područja dogodila se polovica od 18 slučajeva o kojima je jutros izvijestio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Prema njegovim riječima, u zadnja 24 sata prekontrolirano je 57 građana zbog sumnje da se ne pridržavaju mjera samoizolacije koje su im propisane. „Osamnaest je prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani“, izjavio je jutros Božinović.

Iz izvora bliskih policiji, Telegram neslužbeno doznaje da je od tih 18 prijavljenih, njih pet iz područja PU istarske, a četiri s područja PU koprivničko- križevačke.

U drugim dijelovima Hrvatske također su dosad utvrđeni slučajevi nepridržavanja mjera samoizolacije, ali ih je, barem zasad, bilo manje. Na području PU zagrebačke, zadarske i vukovarsko-srijemske zabilježena su po dva slučaja. Po jedan slučaj bio je u Međimurju te na području PU varaždinske i osječko-baranjske.

Prekršajne kazne za kršenje mjere samoizolacije kreću se do osam tisuća kuna.

Facebook Comments