Upravno vijeće Kliničke bolnice Dubrava smijenilo je u srijedu dosadašnjeg ravnatelja Srećka Marušića te za vršitelja dužnosti do izbora novog ravnatelja imenovalo Ivicu Lukšića, dosadašnjeg koordinatora liječenja oboljelih od covida-19 u toj bolnici.

Predsjednik Upravnog vijeća Silvio Bašić izjavio je nakon sjednice kako je Marušić smijenjen zbog učinjenih propusta u organizaciji rada u bolnici.

“Temeljem osobnih saznanja, svega što se događalo u bolnici te dopisa velikog broja rukovoditelja ustrojbenih jedinca uočili smo da bolnica ne funkcionira na maksimalno adekvatan način. Zaključili smo da postoje propusti i manjkavosti koje mogu naškoditi radu bolnice i pružanju usluga. Da se to ne bi dogodilo, tražili smo izvješće od ravnatelja i to izvješće nismo smatrali prihvatljivim. Razriješili smo ga s dužnosti jer su učinjenih propusti u organizaciji rada”, rekao je Bašić.

Upravo vijeće imenovalo je Ivicu Lukšića za vršitelja dužnosti ravnatelja, kojem je zadaća da organizira rad bolnice na maksimalno učinkovit način za dobrobit bolesnika, dodao je Bašić.

“Sva poteze sam napravio u dogovoru s ministrom Berošem, da bolnica funkcionira na najkvalitetniji način. Bolnica je mjesto u kojem aktivnosti i energija svih zaposlenika moraju biti usmjerene jedino i isključivo liječenju bolesnika. Bolnica nije mjesto za politikanstvo, da određeni ljudi imaju svoje osobne interese, i to ću tražiti od v.d. ravnatelja. Politikanstvu i osobnim interesima u ovoj bolnici više nema mjesta”, poručio je Bašić.

(Hina)