Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na Uskrs svečanu euharistiju u Mariji Bistrici i u propovijedi pozvao vjernike na razboritost i odgovornost u svakidašnjem ponašanju s obzirom na pošast pandemije koronavirusa.

Svi smo u ovo vrijeme osobitih kušnji i nevolja koje su zahvatile našu domovinu i sav svijet pozvani usmjeriti pogled prema nebu i moliti zagovor i pomoć, rekao je kardinal u propovjedi.

“Još uvijek osjećamo duboke tragove potresa u raznim područjima našeg života, a i pandemija koronavirusa ne prestaje, dapače posljednjih se dana susrećemo s pojačanim širenjem te pošasti. Stoga svima preporučujem razboritost i odgovornost u svakidašnjem ponašanju. Pozivam sve da i ovih dana svoje molitve uzdižemo svemogućem Bogu, jednom utočištu u ljudskoj nemoći kako bismo, dok traje ovo vrijeme nevolja, svi pronašli utjehu u božjem milosrđu”, rekao je Bozanić.

Molim dobroga Boga da dobrostivo pogleda na patnju svojih sinova i kćeri, koji su pritisnuti bolima sadašnje pandemije, da svojom milošću ublaži trpljenje bolesnima, podari snagu onima koji se za njih brinu, a vječni pokoj i puninu otkupljenja dragim pokojnicima, dodao je.

“Posebno molimo za naše obitelji koje se potvrđuju kao istinska životna uporišta, kao potrebni prostori ljudskoga zajedništva te božje blizine i ljubavi”, istaknuo je te pozvao na molitvu uskrslome Isusu i za domovinu Hrvatsku i sve čovječanstvo, “da nas obdari duhom radosti i mira”.

Bog nas nije napustio, Uskrs nas vodi prema životu, naglasio je Bozanić. “Isuse, uskrsli pohodi nas svojom uskrslom prisutnošću i učini da nam bude radostan i blagoslovljen ovogodišnji Uskrs. Sretan Uskrs svima!”, zaželio je nadbiskup zagrebački Bozanić u propovijedi na Vazam iz Crkve bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u Mariji Bistrici.

(Hina)