Kandidat HDZ-a za župana Nikola Dobroslavić predstavio izborni program

4. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Kandidat HDZ-a za župana Nikola Dobroslavić predstavio izborni program

Grgo Jelavic/PIXSELL


Kandidat HDZ-a za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić predstavio je u utorak svoj izborni program, istaknuvši kako je riječ o programu kontinuiteta i nadogradnje na dosad postignut stabilan razvoj županije.

Dobroslavić je na predstavljanju programa u dubrovačkom Hotelu Hilton Imperial poručio kako je sve postignuto najbolja legitimacija rada i jamstvo za buduća ostvarenja.
„Osigurali smo regionalni status županije i položaj Dubrovnika kao regionalnog središta, gradnjom Pelješkog mosta riješili smo problem odsječenosti. Unaprjeđivali smo povezanost brojnim projektima vrijednim više od 700 milijuna kuna i najuspješnija smo županija po korištenju EU fondova, sa 7 milijardi kuna ugovorenih projekata, najbolja jadranska županija po gospodarskom korištenju pomorskog dobra“, rekao je Dobroslavić.

U programu je naglasio prometnu infrastrukturu i geostratešku integraciju u Hrvatsku i EU. „Gradimo županiju kako bi ona bila stabilno i solidno, sigurno mjesto življenja, visoko kvalitetnih usluga, sa zaposlenošću za sve, a posebno za mlade te time i demografski stabilno područja“, izjavio je Dobroslavić.

Smatra kako Dubrovačko-neretvanska županija treba biti vodeća sredozemna turistička destinacija s modernom poljoprivredom i digitalnim i zelenim poduzetništvom, visokokvalitetnim zdravstvom, obrazovanjem, kulturom, sportom i brigom za ranjive skupine i starije. „Trebamo biti područje očuvane prirode i zaštićene kulturne baštine, zajednica koja čuva tradicionalne vrednote, posebice one iz Domovinskog rata, društvo s jednakim uvjetima za sve“, rekao je Dobroslavić.

Poručio je kako je Pelješki most bio kamen temeljac izlaska županije iz izolacije, a budućnost donosi povezanost unutar županije, kroz projekte nastavka autoceste od čvora Metković do Komarne i od Zaton Dola do Osojnika, brze ceste do Zračne luke kao i brze pelješke ceste do Perne, s lukama Brijesta i Perna.

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić rekao je kako velika koalicija, nakon tri iznimno uspješna mandata, i u četvrti ide s istim sastavom. „Dobroslavić već tri mandata iznimno uspješno vodi Dubrovačko-neretvansku županiju, a u Hrvatskoj je prepoznat kao sustavan, umjeren, uspješan političar koji je svojim radom županiju postavio na sam vrh po indeksu razvijenosti u državi“, istaknuo je Bačić.

Dodao je kako se Dobroslavićevi rezultati vide i u činjenici da je Dubrovačko-neretvanska županija veliko gradilište, te ujedno prva po korištenju fondova EU.

Izborni program predstavio je kandidat za zamjenika župana Joško Cebalo, naglasivši da je Dubrovačko-neretvanska županija u najtežem razdoblju pandemije uspjela održati stabilnost, a zdravstveni sustav je u tim trenucima bio na najvišoj razini.

(Hina)

Facebook Comments