KAMEN TEMELJAC ZA NOVI DJEČJI VRTIĆ U Rugvici investicija vrijedna 12 milijuna kuna

2. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska KAMEN TEMELJAC ZA NOVI DJEČJI VRTIĆ U Rugvici investicija vrijedna 12 milijuna kuna


Na posebnoj svečanosti danas je u Jalševcu Nartskom u općini Rugvica položen kamen temeljac za novi Dječji vrtić.

Kamen temeljac su položili Vesna Balenović, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Mato Čičak, načelnik općine Rugvica.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 12 milijuna kuna za koju su sredstva osigurana iz Fondova EU po mjeri 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede, državnog i proračuna Općine. Dovršetkom nove zgrade omogućit će se prihvat još 85 djece.

Ministrica Balenović kazala je kako je ovo jedan od 500 vrtića koji se trenutno grade, dograđuju ili rekonstruiraju na području cijele Hrvatske te jedan od ukupno osam vrtića u Zagrebačkoj županiji.

-To je pokazatelj da je ova Vlada prije svega usmjerena na mlade ljude, a u tom smislu Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ulaže dodatna sredstva za osiguravanje kvalitetnih programa u vrtićima koji će im omogućiti produženi boravak ili rad u dvije smjene. Krajnji cilj je ravnomjerna dostupnost usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u cijeloj zemlji – poručila je.

Mato Čičak, načelnik općine Rugvica nije krio zadovoljstvo.

– Pripremali smo se godinu i nešto da pokrenemo projekt i iznimno sam sretan što je došao dan kada u Općini Rugvica započinjemo izgradnju drugog vrtića. Izgradnja vrtića iznimno je bitna za naše ruralne sredine jer kako bi mladi mogli ostati, mi im moramo stvoriti uvjete. Trudimo se, ali bez pomoći Vlade, ministarstva i Zagrebačke županije to ne bismo mogli – istaknuo je načelnik.

Nakon što je rekonstrukcijom zgrade Društvenog doma Općina Rugvica prije dvije godine prenamijenila postojeći prostor za potrebe Dječjeg vrtića s kapacitetom za 120 mališana, udvostručio se broj novorođene djece.

Posljedično, stvorila se realna potreba za dodatnim kapacitetima, zbog čega je danas u Jalševcu Nartskom položen kamen temeljac za izgradnju novog objekta.

Naposljetku, kako se moglo čuti, uz vrtić će Općina osposobiti ambulantu te započeti projekt društveno poticane izgradnje za koju već, nadodaje Čičak, postoji veliki interes.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Facebook Comments