Velik dan za Općinu Kalnik

U nedjelju 12. srpnja 2015. Općina Kalnik svečano je proslavila svoj dan. Na Kalniku su uz brojne mještane nazočili i brojni gosti iz društveno – političkog života. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer nakon održane svete mise otvorili su dječji vrtić. Građevinska tvrtka Radnik iz Križevaca izvela je radove na vrtiću, a investicija je bila vrijedna preko dva milijuna kuna. Sredstva za izgradnju vrtića osigurala je država, europski fondovi, a s desetak posto u investiciji sudjelovala je i Općina Kalnik.

Prije i nakon svečanosti otvaranja vrtića na središnjoj pozornici održao se bogat kulturno – umjetnički program. Održana je i izložba vina, konjičke igre, a u osnovnoj školi mogla se razgledati arheološka izložba. Poseban ton svečanosti dalo je i bratimljenje Kalnika i poljskog grada Zlotoryja. Povelju o bratimljenju potpisali su načelnik općine Kalnik Mladen Kešer i gradonačelnik grada Zlotoryja Robert Pawlowski.

Mrlju na dan obilježavanja Općine Kalnik bacilo je nesazivanje svečane sjednice kalničkog općinskog vijeća. Doznajemo da predsjednik općinskog vijeća Božidar Kovačić nije sazvao svečanu sjednicu zbog uštede, a i tjedan dana mu nije bilo dovoljno vremena za sazivanje sjednice.

Pogledajte u galeriji fotografija kako je izgledala svečanost na Kalniku.

prigorski.hr

foto: Marcel Kovačić