Piše: Kristijan Spajić

Dosadašnji tijek listopada je pokazao i ono drugo lice jeseni za razliku od kišnog rujna pa tako već više od 20 dana uživamo u stabilnom i relativno toplom vremenu. Takvo će se vrijeme zadržati i do kraja listopada pa i na samom početku studenog.

Vikend pred nama kao ponedjeljak te utorak na sam blagdan Svih svetih očekuje nas stabilno i suho te relativno toplo vrijeme. U hladnijem dijelu godine kada se nalazimo u polju visoka tlaka zraka bez izraženijih gradijenata tlaka u nizinskim krajevima imamo čestu pa i dugotrajnu maglu ili niski oblačni sloj a tako će biti i sljedećih dana.

Na Jadranu i u gorju očekuje se djelomice pa i pretežno sunčano te toplo uz temperature zraka između 19 i 23 stupnjeva Celzijevih dok će u nizinama unutrašnjosti temperature zraka biti uglavnom između 17 i 21 stupnjeva Celzijevih, u krajevima s cjelodnevnom sumaglicom i maglom oko 15 stupnjeva Celzijevih.

Svi koji su planirali na putovanje tijekom većini produženog vikenda te odlazak na posljednja počivališta naših najmilijih, vrijeme će biti i više nego naklonjeno.

Promjenu vremena s kišom te padom temperature zraka očekujem oko četvrtka i petka (3-4.11) a do tada uživajte u stabilnom i suhom vremenu u nizinama unutrašnjosti uz čestu maglu osobito u jutarnjim i prijepodnevnim satima.