Još nema službenih informacija o nestalom Splićaninu Mateju Perišu

2. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Hrvatska Još nema službenih informacija o nestalom Splićaninu Mateju Perišu


Službenih vijesti o nestanku 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periše u Beogradu uoči Nove godine nema ni u nedjelju, treći dan nakon što je prijavljen njegov nestanak, a policijska potraga je u tijeku.

Splićanin Matej Periš (1994.) nestao je u noći između na petak, a po službenoj prijavi posljednji put je viđen oko 2,30 sati 31. prosinca u noćnom klubu “Gotik” gdje je bio s nekoliko svojih prijatelja s kojima je došao na doček Nove godine u Beograd.

Prema navodima beogradskih medija, Periševi prijatelji su ispričali da su u klub došli nakon večere u jednom od restorana u tzv. Beton hali, nekadašnjem lučkom skladištu koje je preuređeno u desetinu ugostiteljskih objekata i jedno je od stjecišta noćne zabave u srbijanskoj prijestolnici.

Kada su u jednom trenutku shvatili da im prijatelja već neko vrijeme nema, počeli su ga tražiti u klubu. U garderobi je bila njegova jakna, a mobitel mu je bio nedostupan.

Periševi prijatelji su nakon potrage otišli u zakupljeni smještaj, a nakon što se do jutra nije pojavio, kontaktirali su policiju, pišu medij.

Obavijest o nestanku Mateja Periše nalazi se na službenim stranicama policija Srbije i Hrvatske, te na portalu nestalisrbija.rs, ali za sada nema službenih informacija koje bi ukazivale na mogući trag koji može pridonijeti potrazi.

Beogradski Blic objavio je u nedjelju, pozivajući se na neslužbena saznanja, da su nadzorne kamere ispred kluba “Gotik” u Beton hali snimile mladog Splićanina.

List navodi da su kamere snimile kako se kreće ka stubištu koje se spušta ka jednom splavu.

Snimka je loše kvalitete jer je večer bila maglovita, dodaje list.

Otac Nenad Periš rekao je kako se sa sinom posljednji put čuo 30. prosinca oko 17 sati i da nije primijetio ništa neobično tijekom razgovora, objavila je Slobodna Dalmacija.

Nenad Periš, inače međunarodni vaterpolo sudac, kaže da su mu pomoć ponudili mnogi iz srpskog vaterpola, među kojima su bivši vaterpolist Igor Milanović i pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić.

“Tisuće ljudi se javilo da ponudi pomoć. Jedan čovjek iz Beograda, kojeg ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vijencu. Svima zahvaljujem na suosjećanju, ali najvažnija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali što se dogodilo”, rekao je Periš.

Srbijanski MUP u kontaktu je s obitelji i prijateljima, ali se u međuvremenu nije oglasio o dosadašnjem tijeku potrage i poduzetim mjerama.

Nenad Periš je, prema navodima Slobodne Dalmacije, “zahvalio srbijanskoj policiji koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja”.

Prema navodima beogradskih medija, u nedjelju se očekuje dolazak Matejevog oca u Beograd.

(Hina)